Què és Musicoteràpia?

La Musicoteràpia és un procés constructiu en el qual el terapeuta ajuda la persona a millorar, mantenir o restaurar un estat de benestar, utilitzant com a força dinàmica de canvi experiències musicals i les relacions que es desenvolupen a través d’aquestes (Bruscia, 1999).

Xevi Compte fa sessions de musicoteràpia en diferents àmbits: escoles d’educació especial, sociosanitaris, centres ocupacionals, unitats de salut mental… Sessions receptives o actives en funció dels perfils de les persones o col·lectius.

SESSIONS EN ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

“Des del 2007 faig sessions de forma habitual en escoles d’educació especial. En aquesta etapa he viscut moltes experiències que han estat enormement enriquidores. Me les han aportat els nens i nenes, que, malgrat tenir determinades discapacitats, han mostrat allò diví a través d’un senzill somriure o una transparent mirada d’agraïment després de sentir la vibració d’un bol tibetà sobre el seu cos. No m’he cansat de sentir agraïment cap a ells i també cap a les mestres i els mestres que fan de la seva professió un acte d’amor. També sento un infinit agraïment cap a la vida, que m’està permetent dedicar molt temps a gaudir d’expandir la música i la vibració sonora d’una manera tan i tan profitosa.”

Escoles d’Educació Especial a on Xevi Compte fa sessions habitualment: Els Joncs (Sarrià de Ter), Els Àngels (Palamós), Palau (GIrona) i L’Arboç (Mataró)

SESSIONS PER A GENT GRAN

La música ens ajuda a gaudir del present. Quan cantem, no pensem, només sentim. La música ens permet experimentar plaer, i això té un fonament físic perquè ens ajuda a augmentar els nivells de serotonina, el neurotransmisor que regula l’estat d’ànim. Les sessions de musicoteràpia aporten a les persones grans un munt de beneficis a diferents nivells: cognitiu, físic, social, emocional i espiritual. Tenen efectes positius en les habilitats verbals, en la memòria, en l’atenció, en la creativitat, fomenta la participació, l’autoestima, la coordinació i la mobilitat física.

Des de l’any 2010 Xevi Compte fa sessions setmanals al Sociosanitari “La República”, de l’Hospital Santa Caterina, de Salt, així com diferents intervencions més o menys esporàdiques en diferents llars d’avis.

Per a concertar sessions contacteu per telèfon o a través de xevi@xevicompte.com

 

Pin It on Pinterest

Share This