Els sons de l'univers

Els Sons de l’Univers

Conte-taller que promou l’acostament de l’infant a la música a partir de l’experiència sensorial activa.

Els nens i les nenes descobreixen un nou univers sonor a partir de diferents instruments ètnics:  bols tibetans, didgeridoo, tampura, monocordi, saltiri, gong xinès, diapasons i cant d’harmònics.

En el decurs de l’activitat,  els infants poden experimentar la vibració sonora a través de l’oïda i d’altres sentits. Aquesta exploració aporta  una connexió profunda amb les seves emocions i possibilita l’acostament sensible cap al món de l’harmonia musical.

La narració, enriquida en directe pel piano i algunes cançons, condueix els menuts fins a un món màgic de sons desconeguts i extraordinaris que transmeten una immensa vivència d’harmonia,  calma i placidesa.

Adreçat a infants de 3 a 12 anys.

Sinopsi del conte

Al poble de la petita Aïsa tothom està trist. Ningú no recorda què és estar content. Una nit, Aïsa sent cantar les estrelles i la lluna li explica que aquest so tan especial  és la música de l’univers i que quan l’escoltem ens sentim feliços. Aïsa s’adona que aquesta cançó pot retornar l’alegria al seu poble i per això decideix anar a buscar els instruments màgics, els únics que poden fer la música de l’univers. l’Aïsa emprén un viatge que la durà a Austràlia, on descobrirà el didgeridoo. Del Tibet s’endurà uns bols. A Grècia coneixerà el monocordi. A Mongòlia li ensenyaran a cantar harmònics… També descobrirà la tampura a l’Índia, el saltiri a Itàlia, el gong a la Xina…

Amb tots aquests instruments Aïsa torna al seu poble. Quan els seus habitants escolten la música dels instruments màgics senten de nou la felicitat, retroben l’alegria que feia temps havien oblidat.

Durada 1 hora

Objectius

• Descobrir nous sons i nous instruments
• Experimentar la vibració sonora a través dels sentits de la vista, l’oïda i el tacte
• Vivenciar una atmosfera sonora d’extraordinària quietud
• Desenvolupar l’escolta i l’atenció com a elements de relaxació
• Gaudir del plaer d’experimentar i ser part activa de l’univers sonor
• Gaudir de la narració d’un conte ple de màgia
• Fomentar la imaginació, la participació activa i l’escolta.

Cançons originals creades i interpretades per:
Enri Pérez, narradora de contes i cantant i Xevi Compte, pianista i compositor.

Clica aquí per veure/descarregar el dossier

 

Pin It on Pinterest

Share This